Hoppa till sidans innehåll

Ridskola


Är du intresserad av att börja rida? I så fall har du kommit helt rätt. Lurbo ridskola välkomnar alla ryttare, gammal som ung, erfaren som oerfaren.

Ridskolan drivs av klubben som även äger de flesta ridskolehästarna. Klubben är en ideell förening med fast anställd personal och en styrelse. Vi finns i en ny, modern ridanläggning från 2004. Stallet byggdes delvis om 2010 och 2014 så att alla hästar står i box. Klubben har två ridhus samt tre utebanor till sitt förfogande.

Foto: Sofia Nilsson

Ridskolan erbjuder bland annat ridlektioner, läger, uteritter, kurser, privatlektioner, utbildning av din häst, privatträningar och klubbtävlingar. Vi anordnar aktiviter för alla åldrar från och med 3 års ålder. I den ordinarie undervisningen ingår dressyr, markarbete, hoppning och teori, men det finns också grupper med inriktning på dressyr eller hoppning. För de som har nått en viss nivå och är sugna på att börja tävla har vi breddgrupper.

Igloo foto Emma Selin

På Lurbo finns ponnyer i alla storlekar och stora hästar. För att våra hästar ska hålla så bra som möjligt så tar vi emot ryttare med en maxvikt på 90 kg. För de allra minsta har vi hästis. På hästis fokuserar vi på att umgås med hästarna i stallet och rider även en del av lektionen.

Klubben har en aktiv ungdomssektion (US) som arrangerar många aktiviteter bland annat klubbtävlingar.

Merparten av de anställda är utbildade genom Svenska ridsportsförbundet och medverkar i fortbildningar så ofta de kan.

För att börja rida kontakta ridskolan via mail. Mer detaljerad information finns i vänstermarginalen.

Välkommen!

1 Framsidebild till ridskolehästar i höst foto Emma Stenbacka

Uppdaterad: 08 AUG 2018 09:28

Sponsorer: 

Myrmans Equitrade
Nokian Tyres

hippocrates

 

krafft_logo2

hsb

sisu

Lindvalls

uppland

kollavidiweb 

KphLogoRed

Postadress:
Lurbo RK - Ridsport
Lurbovägen 11
75591 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info