Hoppa till sidans innehåll

Information till ridande


Den här sidan innehåller allmän information. Närmare information får varje ridande genom Hippocrates.

Ridavgiften

Inför varje kursstart skickas en faktura för hela terminen ut, minst 1000 kr per bokad plats måste vara betald för att ha en garanterad plats på ridskolan. Vi förbehåller oss rätten att flytta om i lektionsschemat vid terminsstart om det krävs för att få grupperna och verksamheten jämn.

Har man betalat in anmälningsavgiften och börjat rida är man betalningsskyldig för hela terminen.

Lektionstid

I alla grupper, oavsett om lektionen är 30, 45, 60 eller 75 min ingår tiden för byte av hästar, upp- och avsittning, fram- och avskrittning, samt eventuellt banbyggnad och liknande i lektionstiden. Under de första terminerna kan det ta lite längre tid att komma igång med ridpasset då det tar längre tid för eleverna att göra iordning hästarna och att komma upp på hästryggen. Du måste vara i stallet minst 15 minuter innan lektionen börjar så att du hinner göra iordning din häst inför lektionen. Innan lektionen kan du se vilken häst du ska rida och ta del av annan information i vårt administrationssystem Hippocrates.

Grupper och gruppbyten

Vi har ridgrupper på flera olika nivåer och gör vårt yttersta för att grupperna ska hålla en så jämn nivå som möjligt. Maxantalet i grupperna är 10 st elever, det finns även grupper med max 8 st eller 6 st elever.

Det vanligaste är att man rider i en allroundgrupp, dvs att man tränar både hoppning och dressyr. Vi har även grupper med specialinriktning på hoppning eller dressyr. 

Vill du byta grupp prata i första hand med instruktören, annars går det bra att höra av sig till This is a mailto link.

Försäkring

För att delta i undervisning och övriga aktiviteter behöver du vara medlem i klubben. Som medlem är du försäkrad på lektioner och klubbaktiviteter genom Lurbo Ridklubbs kollektiva olycksfallsförsäkring. Medlemsavgiften skickas ut med första fakturan.

För ett heltäckande skydd vid all ridning och handhavande av häst rekommenderar vi att du tecknar en egen olycksfallförsäkring som täcker detta.

Kontakt

Lättaste sättet att komma i kontakt med personalen är att maila till This is a mailto link. Skriv ditt ärende så svarar vi så snart det går. Om det är något som inte går att ta via mail, lämna nr och be om att få bli uppringd.

Teori och uteritter

I alla grupper ingår det teori och ridning i skog och mark. Man har minst ett teoritillfälle per termin. En del grupper har fler än ett teoritillfälle per termin, t ex nybörjargrupper och vissa specialgrupper.

Privatlektioner

Vi erbjuder nya som gamla elever privatlektioner. Rid ensam eller två eller fler. Pris efter antal.

Vi erbjuder även privatlektioner för dig med egen häst. 

Första gången

De ridande på hästis samlas första gången i stallet och får vidare information på plats. Nybörjargrupper samlas också i stallet och börjar alltid med teori.

Kläder och utrustning

Man behöver inte köpa dyra kläder från början men vi kräver av säkerhetsskäl viss utrustning.

 • Hjälm är obligatoriskt. Vi ser gärna att barn har hjälm på sig vid all hantering av hästarna. Säkerhetsväst obligatoriskt i hoppning och markarbete för minderåriga. Vid över 15 år tillåtet att rida dressyr utan säkerhetsväst med målsmans tillstånd. 
 • Stövlar ska ha klack och om du vill ha en ridsko ska den användas tillsammans med shortchaps (leggings)
 • Mjuka byxor utan skarpa sömmar (förhindrar skavsår)
 • Tröja eller jacka utan luva ( säkerhetsskäl)
 • Eventuella dragkjedjor ska vara uppdragna (säkerhetsskäl)
 • Uppsatt hår i snodd!! Använd ej spännen under hjälmen (säkerhetsskäl)
 • Tröja som täcker hela axlarna

Hjälm, säkerhetsväst och ridstövlar finns att låna i viss mån på ridskolan.

Föräldrar/målsmän till nybörjare och hästiselever

Som målsman till en nybliven ryttare ska ni helst kunna vara med under den första tiden i både stallet och i ridhuset (gäller alla hästislektioner). Ingen erfaranhet av hästar krävs utan hästhantering lärs ut på plats.

Under den första tiden får barnen hjälp av någon som leder hästen på lektionen. I stallet finns stallvärdar som hjälper till med med att sadla och tränsa hästarna. De finns för att svara på frågor och hjälpa till vid lektionsbyte och uppsittningar. Ni känner igen stallvärdarna på deras gröna västar med Lurbologgan.

Under ridning lyssnar eleven på instruktören och inte på föräldrarna. Vill de ha hjälp styr de in sin häst på medellinjen och ställer upp med huvudet mot dörren och kallar på instruktören.

Viktigt att veta:

 • Barnvagnar får ej finnas i stallet av säkerhetsskäl
 • Hundar ska vara kopplade inom ridskolans område. Inga hundar på läktaren.
 • Mobiltelefoner ska vara inställda på ljudlöst då ni är i stallet och på läktaren
 • Föräldrar och övriga ombedes sitta ner och inte störa lektionen
 • Ingen kommer in i ridhuset innan instruktören öppnat dörren
 • Respektera de regler som finns i stallet
Uppdaterad: 31 MAJ 2018 13:24 Skribent: Eva Lindström

Sponsorer: 

Hööks logo

Myrmans Equitrade
Nokian Tyres

hippocrates

 

krafft_logo2

hsb

sisu

Lindvalls

uppland

kollavidiweb 

KphLogoRed

Postadress:
Lurbo RK - Ridsport
Lurbovägen 11
75591 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info