Hoppa till sidans innehåll

Personal


Alexandra ”Alex” Eriksson (AE)   

Alex är verksamhetschef för Lurbo ridklubb och Uppsala ridcenter AB samt ridinstruktör. Hon är utbildad jurist och diplomerad ridlärare lev 2.

Alex har arbetat på Lurbo till och från sedan 2003, främst som instruktör, och som verksamhetschef sedan 2015. Alex har tävlat dressyr upp till Msv B och hoppning upp till 1.30. Hon har två hästar ihop med sin syster. Det roligaste med jobbet på Lurbo tycker hon är helheten, det vill säga att få ihop en hälsosam verksamhet som är positiv för elever, personal, hästar och alla medlemmar. När hon har lektioner är det som bäst när häst och ryttare samarbetar i avspändhet. Det viktigaste att lära ut tycker hon är att det inte finns några genvägar. Hästens och ryttarens utbildningsskala måste följas för att skapa harmoni i ekipaget. Att utöva god ridning är en konst. Alexandras favoritövning är vändningar på kantig volt och att arbeta med diagonala hjälper. Att rida med hästen och inte emot är viktigt.

Kontakt:This is a mailto link

Anton Eriksson (AnE)

Anton är stallchef och ridinstruktör. Han har gått tvåårig hippologutbildning och är diplomerad ridlärare level 2. Han började på Lurbo ridklubb i juli 2018 och innan det har han jobbat på Eskilstunaortens ryttarförening , Malmö ridklubb och även varit dressyrelev hos Agneta Aronsson och Ulf Wilken på Strömsholm. Dressyren är det som ligger närmst hjärtat och även att arbeta hästen från marken på lång töm. Antons häst heter Mazack och han bor i ridskolans privatstall. Det viktigaste för Anton är att man umgås med hästarna, att man lägger mer tid på att lära sig mer om hästen, dess hantering och skötsel. En av Antons favoritridövningar är uppridningar på medellinjen, för att kontrollera sitsen, balansen och rakriktningen.

Kontakt: This is a mailto link

Isabella Söderström (IS)

Isabella jobbar som instruktör på Lurbo sen hösten 2019, tidigare jobbade hon på Håbo ridklubb. Hon är utbildad hippolog och ridlärare level 2. Hon är tidigare tränat upp till dressyr MsvB och hoppning 120. Det roligaste med jobbet som ridlärare är att få hjälpa eleverna att utvecklas, att hitta övningar som de kan lyckas i och få en aha-upplevelse. Isabella tycker att det är viktigt att hitta det positiva i varje ridpass och att fokusera på det som gick bra istället för på det som gick mindre bra. Ridning ska vara kul! Isabella tycker om lösgörande arbete, hästarna mår väldigt bra av det och ryttaren får oftast en väldigt trevlig känsla.

Kontakt: This is a mailto link

Lisa Trillkott (LT)

Lisa jobbar som instruktör, i stallet och med utbildning av hästarna. Hon är utbildad hippolog och diplomerad ridlärare Level 2. Lisa började på Lurbo i augusti 2017. Innan dess har hon jobbat på Säva ridcenter, Nyby Torshälla ridklubb och Hamre ridskola. Lisa har tävlat dressyr upp till MsvB och tränat hoppning på 120-nivå. Det roligaste med jobbet tycker hon är att se när eleverna utvecklas. Det kan vara allt från att hitta knapparna och få till den där skänkelvikningen eller övergången till att man övervinner sina rädslor och borstar hästen själv. Lisa tycker att det viktigaste att lära ut till eleverna är hur man kommunicerar med sin häst, inklusive allt från att hitta en relation i stallet till att inverka effektivt i ridningen. Kommunikationen mellan oss och hästarna måste gå åt båda hållen! Hon tycker att “Musse Pigg” är en väldigt bra övning, dvs man rider på stora mittvolten och lägger volter utåt när man passerar medellinjen. Det går att göra väldigt mycket med den övningen, allt från att jobba lösgörande med hästarna på böjda spår, övergångar och tempoväxlingar till att öva på förvänd galopp.

Kontakt: This is a mailto link

Christina ”Kicki” Atterby (KA)

Kicki har ett annat yrke till vardags men jobbar som instruktör på lördagmornar och hoppar in när det behövs. Hon började rida på arbetshästar hos en bonde och har jobbat med häst sen hon var 12, ridit i många år och coachat sina barn som tävlat ponny på elitnivå i olika grenar och hoppning och dressyr på häst. Kicki äger en svart dressyrhäst, Ratatouille, som tävlar de högre dressyrklasserna och som står på stall Hilton. Hon tycker att det bästa med ridning är att det är en social sport - att kunna umgås och prata häst och ridning oavsett ålder, kön, etnicitet etc är så superbra. Det viktigaste att lära ut till eleverna är säkerhet och att våga säga nej om det är ngt man inte vill göra t ex galoppera eller hoppa. Favoritövningen är övergångar - nyckeln till all ridning.

Kontakt: This is a mailto link

Anna Wallén (AW)

Anna jobbar som ridinstruktör. Hon har jobbat på Lurbo sedan 2008, och har jobbat med hästar och hästutbildning i Sverige och utomlands innan dess. Hon är diplomerad ridlärare level II. Anna föredrar dressyr och tränar och tävlar med sina hästar upp till St Georg. Det roligaste med jobbet är att få medverka till ryttares utveckling och glädje när de hittar samspelet med hästen. Det är viktigt att förmedla helheten i allt kring hästen och att det inte enbart är ridningen som gör en bra ryttare/hästmänniska tycker Anna. Hon gillar att jobba mycket med ryttarens sits. En god sits är en förutsättning till att hästen ska kunna utföra det man önskar och därmed nyckeln till att skapa balans och harmoni i ridningen. Favoritövning utöver sitsfokus är kadriljridning. Ryttarna tränar på att kontrollera och koordinera sig själva och hästen samtidigt som de ska samspela med de andra ekipagen.

Kontakt: This is a mailto link

Louise ”Lisen” Halén (LH)

Lisen jobbar som ridinstruktör. Hon har C-tränarutbildning i hoppning och har tränat elever från LC-nivå till svår hoppning. Hon har jobbat på Säva Ridcenter bland annat med att träna instruktörerna i hoppning och har arbetat på Lurbo sedan 2012. Bland hennes tävlingsmeriter i hoppning  finns bland annat flera SM-guld på ponny och som junior och EM-silver på ponny och som junior. Just nu har två egna hästar som hon tävlar i hoppning upp till 1.40, men målet är främst att ha kul tillsammans. Lisen älskar att ta hand om hästarna lite extra t ex med massage eller akupunktur. Hon tycker om att det är så många trevliga medarbetare och elever på Lurbo, och att det är så roligt att se ryttarna och hästarna utvecklas. Det viktigaste att lära ut till ryttarna är hur de får en bra kontakt med hästarna, och ett bra sätt att bemöta hästarna både på ryggen och från marken. Det är viktigt att det är roligt att vara med hästarna och utvecklas tillsammans. Lisen tycker om att jobba med övergångar eftersom det ger mycket information om kontakt och bjudning mellan ryttare och häst. Och så tycker hon att det är väldigt roligt med hoppning.

Kontakt: This is a mailto link

Moa Isaksson

Moa är instruktör på lördagsmorgnarna, vid sidan av att hon utbildar sig till veterinär. Hon är utbildad Ungdomsledare genom SvRF och håller på att genomföra SRL I. Hon har jobbat på Lurbo sedan januari 2019, innan dess har hon jobbat på Umeå Ryttarförening och Piteå Ridklubb. Moa har tävlat dressyr upp till MsvB-nivå och tränat hoppning på 110-nivå. Det roligaste med ridlärarjobbet är att få lära känna eleverna, ta reda på hur man motiverar dem på bästa sätt och få följa deras utveckling. Dessutom att få umgås med världens bästa kollegor – ridskolehästarna! Det allra viktigaste att lära eleverna är att vara snäll och rättvis mot hästarna, att se till att de har det bra och är nöjda med tillvaron – oavsett  om det är med ryttare på ryggen, i boxen eller ute i hagen med kompisarna. Moa gillar att peta på allt som har med sits och inverkan att göra och hennes favoritövning är serpentiner med övergångar, för då får man jobba med allt som är viktigt i en och samma övning: Takt, väg, position, ställning, böjning, rakriktning, timing, följsamhet och effekt av hjälperna.

Kontakt: This is a mailto link

Elin Fridlund

Elin jobbar som ridlärare och i stallet. På ridskolan kan ni även hitta hennes häst Lorden. Hon avslutade sina hippologstudier på Flyinge och Strömsholm 2020 och är Svensk Ridlärare level II. Tidigare har hon tränat och tävlat upp till Msv B dressyr och 110/120 hoppning. Från början kommer hon från Hammarö utanför Karlstad där hon lärde sig rida på en 4H-gård. Hon har varit mycket aktiv inom ungdomssektionen både på lokal och distriktsnivå på sin tidigare ridskola och anser att de är en av de viktigaste delarna på en ridskola tillsammans med alla hästar såklart. Det Elin tycker är roligast med att vara ridlärare är att få se både elever och hästar utvecklas tack vare kommunikationen och pedagogiken mellan samtliga parter, ridläraren, eleven och hästen

De flesta instruktörer arbetar även i stallet för att få full inblick i verksamheten och god kännedom om hästarna.

Observera att alla frågor kring byte av lektioner, anmälningar, fakturor m.m. ska till This is a mailto link

Uppdaterad: 13 AUG 2018 09:08 Skribent: Alexandra Eriksson

Sponsorer: 

Hööks logo

Myrmans Equitrade
Nokian Tyres

hippocrates

 

krafft_logo2

hsb

sisu

Lindvalls

uppland

kollavidiweb 

KphLogoRed

Postadress:
Lurbo RK - Ridsport
Lurbovägen 11
75591 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info