Hoppa till sidans innehåll

Vår hästhållning


Våra hästar är alla individer för oss, alla har olika behov och blir behandlade därefter. Alla får äta tre mål mat inne, två av dem består delvis av kraft. Vi har individuella foderstater till alla. 

Efter morgonmålet går alla ut i stora flockar i stora hagar med fri tillgång på mat. De är ute hela dagarna året om och tas in på eftermiddagen av personal som då visiterar alla.

På eftermiddag och kväll har vi lektioner, på helger sker dessa dagtid och hästarna går då i hage i olika omgångar.

Alla våra hästar har olika träningsupplägg. Vissa behöver tömköras och andra har större behov av att få gå på uteritt. Våra hästar rids regelbunder av utbildad personal och för diplomerade ridlärare och tränare. De skall ridas både i ridhus samt ute i skogen och på bana. De hästar som vi anser skall tävlas får åka ut med elever och personal på tävlingar runt om i länet. Vi strävar efter att få hållbara individer som håller för framtiden.

På sommaren får hästarna ett sommarlov på gröngräs och stora fina hagar. Om det finns individer som inte klarar av att vistas på bete tas de om hand på bästa sätt så även de får sin återhämtning. 

Vi har även en veterinär kopplad till anläggningen som känner våra hästar väl och ser över dem regelbundet. Om behovet uppstår har vi Ultuna veterinärklinik inom ett avstånd på 20 minuter.

Vi har ett system för våra hästar som de känner sig trygga i och det gör oss till en säker anläggning.

Uppdaterad: 22 OKT 2016 20:21

Sponsorer: 

Hööks logo

Myrmans Equitrade
Nokian Tyres

hippocrates

 

krafft_logo2

hsb

sisu

Lindvalls

uppland

kollavidiweb 

KphLogoRed

Postadress:
Lurbo RK - Ridsport
Lurbovägen 11
75591 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info