Hoppa till sidans innehåll

Anläggning


Lurbo Ridklubb ligger i vackra, hästvänliga omgivningar i närheten av Hågadalen och Nåstens naturreservat.

Verksamheten bedrivs på en ny modern ridanläggning med plats för 27 ridskolehästar och ponnyer. På anläggningen finns även ett privatstall med 9 boxar som hyrs ut till medlemmar med egen häst.

Ridhus

Lurbo har två ridhus, det Nya ridhuset och Ridcentret (RC).

I Nya ridhuset som mäter 60*24 meter bedrivs de flesta av ridskolans lektioner. Underlaget är nytt sedan 2014 och består av fibersand.

Lektioner kan även bedrivas i vårt stora ridhus RC som mäter 77*22 meter. Även här har vi ett toppmodernt underlag som består av fibersand.

Utebanor

Lurbo har tre fina utebanor med varierande storlek och underlag.

Hoppbanan är belägen på höjden vid RCs kortsida. Underlaget består av sand och måtten är 60*30 meter. Här är det alltid tillåtet att ta fram hinder och hoppa, men kom ihåg att plocka bort efter dig så att banan kan harvas regelbundet.

Dressyrbanan är den banan som du ser när du svänger in på parkeringen. Banan är 70*24 m och består av ett underlag av sand och gummiflis vilket gör den både sviktande och tålig för låga temperaturer.

Lilla banan är vår nyaste ridbana som är belägen mitt på gårdsplanen. Banan används främst för barnlektioner och longering. Det är tillåtet att plocka fram bommar eller enstaka hinder, bara du plockar undan efter dig igen!

För att hålla våra underlag i bästa skick har vi schemalagd anläggningsvård flera dagar i veckan. Alla som rider på anläggningen hjälps åt med att mocka efter sig och tömma skottkärrorna vid behov. Lämna aldrig hinder eller koner framme.

Omgivningen

På Lurbo finns fantastiska ridmöjligheter för dig som vill ut i naturen! Här kan du rida ut i naturreservatet på anlagda ridvägar på upp till 3 mil . Eller varför inte skritta ner till Sjöängen och våra fina terränghinder?

Bokningar av ridhus och ridbanor anslås i kalendern här på hemsidan. Ridskolan har alltid företräde till alla banor som inte är bokade. För att få rida på anläggningen behöver du betala anläggningsavgift per termin. Information om betalning hittar du under fliken Anläggningsavgift.

Frågor och funderingar? Kontakta Alexandra.

Välkomna!

Uppdaterad: 08 JAN 2018 15:03

Sponsorer: 

Hööks logo

Myrmans Equitrade
Nokian Tyres

hippocrates

 

krafft_logo2

hsb

sisu

Lindvalls

uppland

kollavidiweb 

KphLogoRed

Postadress:
Lurbo RK - Ridsport
Lurbovägen 11
75591 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info